Kleutergym

kleuter1

Voor wie?

Alle kinderen van 4 tot 6 jaar zijn van harte welkom voor een uur lekker bewegen en spelenderwijs leren.

Motorische ontwikkeling:kleuter
In de leeftijd van 4 tot 6 jaar vindt bij kinderen een groot stuk ontwikkeling van de motoriek plaats. Belangrijk om op een goede manier te bewegen dus. Dit kan tijdens de kleutergymles, maar natuurlijk zijn lekker buitenspelen, fietsen, enz ook van groot belang.
Tijdens de kleutergym komen alle facetten van het bewegen aan bod, springen, draaien, balanceren, coördinatie tussen handen, voeten, ogen, en nog veel meer.

Sociale ontwikkeling
Daarnaast komt ook de sociale ontwikkeling aan bod in de les. Samen met de bal spelen, op je beurt wachten, samenwerken, elkaar helpen. Kinderen leren van elkaar en worden gestimuleerd door naar elkaar te kijken.

Wat gebeurt er tijdens een les?kleuter2
Een deskundige leidster geeft de les. Gestart wordt met een warming-up in de vorm van spel of dans.
Vervolgens werken we met klein materiaal zoals ballen, touwtjes, pittenzakjes, een groot zwaaidoek, enz.
Iedere les worden  gevarieerd de toestellen aangeboden. Hier gaat uw kind aan de slag met klauteren, klimmen, rollen, duikelen, zwaaien, balanceren, springen, enz, enz. Ieder op zijn/haar eigen niveau.
De les wordt altijd in de kring afgesloten, soms met een liedje of spelletje.

Wat moet uw kind aan?
Jongens een t-shirt en korte broek.
Meisjes mogen een gym- of balletpakje aan, maar ook een t-shirt en korte broek of legging is prima.
Voor alle kinderen geldt; het liefst op blote voeten. Dit is goed voor de ontwikkeling van de spieren in de voeten en door de prikkeling van de tactiele waarneming wordt de ontwikkeling gestimuleerd.