Meisjes:

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien, radslagen en salto‚Äôs te maken of om gewoon lekker te gymmen? Dan is turnen zeker iets voor jou!  Als je turnster bent, doe je alle oefeningen soepel en vlot, maar vooral met heel veel plezier! Door te trainen word je steeds leniger, soepeler en beter.
Bij het meisjes en dames turnen zijn er vier toestellen belangrijk: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel moet je andere dingen oefenen en dat maakt de sport juist zo leuk!

Jongens:
De Jongens trainen samen met de meisjes mee. Voor hun zal er meer krachtoefeningen worden aangeboden en daar waar mogelijk wat jongens toestellen.
Interesse
Bij onze vereniging kan iedereen vanaf groep 2 turnen op recreatief niveau. Onze groepen zijn ingedeeld naar geboortejaar. Kijk op ons lesrooster wanneer welke les gegeven wordt.

Wil je een keer meedoen? Dat kan! Je mag twee proeflessen meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Stuur hiervoor een mail naar dit de train(st)er.

Wedstrijden:
Als je het leuk vindt, kun je elk jaar meedoen aan wedstrijden.
In het najaar organiseert het Rayon Hoeksche Waard de Prima Vista wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt een oefening voorgedaan met elementen die je in de les hebt geleerd. Je probeert de oefening zo goed mogelijk na te doen. De oefening wordt beoordeeld door een jury.

In het voorjaar organiseert het Rayon Hoeksche Waard de NTS-wedstrijd. Een jury beoordeelt dan de oefeningen die je in de les hebt geleerd. Per niveau krijgen de beste turnsters/turners een medaille.

In juni organiseren wij ons clubkampioenschap. Ook bij deze wedstrijd beoordeelt een jury de oefeningen die je in de les hebt geleerd.
In de video ‘Wat is turnen?‘ leggen we ook uit hoe de jury tijdens wedstrijden turnoefeningen beoordeelt en tot een puntentotaal komt
De uitnodiging voor deze wedstrijden versturen we via de mail. Inschrijven gaat via wedstrijdzaken en hier zijn kosten aan verbonden.

Tijdens wedstrijden dragen meisjes het zwart/paarse verenigingspakje en de jongens dragen een zwarte legging en een zwart singlet. Kijk hier voor meer informatie over de verenigingskleding.

Talenten:
Meisjes die meer uitdaging in de oefeningen aankunnen, komen in aanmerking voor de plusgroep.
Wanneer zij hiervoor in aanmerking komen worden zij vanzelf uitgenodigd. De plusgroep traint 3 uur in de week.